Produsert av Norges Døveforbund Norges Døveforbund

Lær tegn med Isaac og Vilde

Isaac S. Jacobsen er døv. Vilde Winge er hørende. Men de har begge vokst opp i en familie som kommuniserer på norsk tegnspråk! I denne serien med 18 korte filmer gir de gode råd og tips for å kommunisere med tegnspråklige mennesker. Du får også se tegn for en rekke vanlige ord og begreper, samt håndalfabetet og tall.

Filmserien er utviklet for bruk i grunnskolen som en aktivitet for hele klassen. Mange elever i den norske skolen som bruker tegnspråk eller tegn og tale går inkludert i nærskolen. Ofte kan det være slik at deres medelever ikke kan tegn eller tegnspråk. Målet med filmserien er å styrke medelevenes tegnspråklige kommunikasjonsferdigheter, slik at de får bedre forutsetninger for å inkludere elever som kommuniserer visuelt.

Med 18 videoer og en lærerveiledning egner serien seg godt som en ukentlig fellesaktivitet, hvor man først ser filmen og etterpå har diskusjon og oppgaver knyttet til filmen. Men serien kan brukes fritt av alle som ønsker å bli bedre på å kommunisere med tegnspråklige. Bruk den gjerne i familien, i idrettslaget eller på arbeidsplassen!

I veiledningen som kan lastes ned under her får du oversikt over innholdet i filmserien, hvilke tegn som læres, tips til diskusjon og øvelser.

Filmene er lett tilgjengelig fra nettleseren – bare skriv tegn.tv/miv på mobiltelefonen, datamaskinen eller nettbrettet! Undertekster kan slås av og på. Om du ønsker filmene lastet ned som videofiler, send oss en epost på post@tegn.tv!

Produsert av Supervisuell for Norges Døveforbund med støtte fra ExtraStiftelsen.
Prosjektleder: Vivi Hurtley Thordarson
Spørsmål om filmserien? Send epost til post@supervisuell.no!
Ønsker du å laste ned filmserien som videofiler? Send epost til post@tegn.tv!