Produsert av Supervisuell Supervisuell

Fakta og myter om korona og vaksiner

Hvilke faktorer må vi fremdeles vurdere når det kommer til korona, vaksinen og smittevern? I denne videoserien, “Fakta og myter om korona og vaksiner” kommer vi til å ta opp forskjellige temaer rundt vaksinen og hva det betyr for deg om du tar koronavaksinen.

Om du har flere spørsmål rundt korona og vaksine kan du også ringe Tegnkorona – koronatelefonen for døve – for å få råd og informasjon på tegnspråk.

Se mer info på ntskompetanse.no/tegnkorona/

 

“Hvor kan man vaksinere seg?”

Hvor kan man få tak i koronavaksinen, og behøver man å ha med seg tolk?

“Vaksinen inneholder en mikrochip!”

Hvordan kan vi sjekke om det vi hører om vaksinen, faktisk er sant eller ikke? Baber viser oss faktisk.no, og forteller litt om hva det går ut på.

“Hvordan utviklet de vaksinen så fort?”

Hvordan ble koronavaksinen utviklet så fort, når det vanligvis tar lang tid å utvikle en vaksine? Vitauts, Aida og Baber forklarer hva som gjorde at koronavaksinen kunne bli utviklet på en rask og trygg måte.

“Jeg ble syk av vaksinen!”

Hva er det som skjer i kroppen når man tar en vaksine? Og hvorfor blir man av og til i dårlig form etter at man har tatt koronavaksinen?

“Vaksinen har skumle langtidseffekter!”

Hva betyr egentlig langtidsbivirkninger? 

“Hvorfor skal vi stole på myndighetene?”

Hvordan vet vi at myndighetene gir oss gode og trygge råd?

“Jeg er vaksinert – trenger jeg å følge smittevernreglene?”

Hvilke smittevernregler skal man egentlig følge etter at man har blitt vaksinert?

“Vaksinen er farlig!”

Hvordan vet man hvilke kilder man skal stole på?

Oppsummering av “Fakta og myter om korona og vaksiner”

Dette er siste del i vår serie “Fakta og myter om korona og vaksiner”, produsert av Supervisuell for tegn.tv i samarbeid med Norges Døveforbund med støtte fra Stiftelsen Dam. 

Vi håper denne serien har gitt deg gode svar og mer informasjon om koronavaksinen. Om du har flere spørsmål kan du også ringe Tegnkorona – koronatelefonen for døve – for å få råd og informasjon på tegnspråk. 

“Fakta og myter om korona og vaksiner” er produsert av Supervisuell for tegn.tv i samarbeid med Norges Døveforbund med støtte fra Stiftelsen Dam.