Produsert av Hørselshemmedes Landsforbund Hørselshemmedes Landsforbund

Helse i hver matbit

 

Velkommen til “Helse i hver matbit”, en matlagingsserie på tegnspråk! Her fokuserer vi på kosthold, næring, hvordan man kan redusere matsvinn og enkle metoder for å lage smaksrik mat på egenhånd, uten tilstetningsstoffer. Vi går gjennom sju ulike temaer:

  • Sunne alternativer til brødskiva
  • Lunsj på farta (kommer i 2024!)
  • Smoothies
  • Helgemat som tar litt tid (kommer i 2024!)
  • Vegetarisk kosthold (kommer i 2024!)
  • Bruk alt! (kommer i 2024!)
  • Hjemmelaget tilbehør (kommer i 2024!)

Hvert tema har en introduksjonsvideo og flere videoer som viser matlagingen på tegnspråk – og du kan laste ned oppskriftsark som PDF ved hver video!

Hittil er “Sunne alternativer til brødskiva” er publisert – de neste temaene publiseres fortløpende i 2024 – følg med på Tegn.TV i sosiale medier!

Vi håper du blir inspirert til å prøve nye matretter!

Introduksjon

I denne introduksjonsvideoen snakker vi om kosthold, matlagingsvaner og grunnlaget for videoserien. Følg med og bli inspirert!

 

Sunne alternativer til brødskiva

Vi nordmenn er ganske glade i brødskiva, men det er kanskje greit med litt variasjon for magens skyld. Her finner man flere alternativer til brødskiva som kan lages kjapt og enkelt og som kan fryses. Da kan man lage mye på én gang, for å så ha frokost og lunsjalternativer klare i fryseren.

 

Sunne alternativer til brødskiva:
Proteinrundstykker

Sunne alternativer til brødskiva:
Matmuffins

Sunne alternativer til brødskiva:
Eggmuffins + omelett

 

Sunne alternativer til brødskiva:
Havrepletter

Sunne alternativer til brødskiva:
Toast med avokado og egg

Smoothies

Å lage smoothies er en god metode for å få mer frukt og grønt inn i hverdagskosten. Men! Visste du at måten du lager smoothies på, påvirker helseeffekten? Noen ganger kan smoothies bli til en sukkerbombe om vi ikke følger med. I denne serien finner du oppskrifter som vedlikeholder de positive helseeffektene i en smaksrik smoothie!

Smoothies:
Smoothie Bowl

 

 

Smoothies:
Ingefærsmoothie

Smoothies:
Grønn smoothie

Flere oppskrifter kommer i 2024!